Klubvedtægter 2019 og ordensregler
Farum Kano- & Kajakklub
Skallepanden
§ 1 Klubbens navn er Farum Kano- og Kajakklub (FKK), og dens hjemsted er Furesø Kommune.
§ 2 Klubbens formål er at samle tursejlere, der dyrkes ikke konkurrence.
§ 3 FKK er medlem af Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI).
§ 4 Som selvstændigt medlem kan optages enhver person, der er fyldt 15 år og bosiddende i Furesø Kommune. Forældre, som er medlemmer af klubben, kan få hjemmeboende unge under 25 år optaget som familiemedlem. Dispensation for optagelse kan gives af bestyrelsen.
§ 5. stk. 1. Optagelse skal godkendes af bestyrelsen på baggrund af udfyldt ”indmeldelsesblanket” samt betalt medlemskontingent.
Stk. 2. Det påhviler medlemmerne til enhver tid at oplyse klubben om ændringer i kontaktoplysninger angivet ved indmeldelse.
§ 6. stk. 1. Såfremt et medlem gør sig skyldig i forhold, som af bestyrelsen skønnes ikke at være i overensstemmelse med FKK's formål eller vedtægter, kan bestyrelsen ekskludere vedkommende. Eksklusionen skal på den efterfølgende ordinære generalforsamling optages som et selvstændigt punkt på dagsordenen, og generalforsamlingen skal godkende eller forkaste denne.
Stk. 2. Såfremt et medlem ikke overholder FKK´s ordensbestemmelser for bådplads, bådehusplads eller skabsplads, kan bestyrelsen fratage medlemmet den pågældende plads.
§ 7 Medlemmerne har pligt til at overholde Naturstyrelsens regler om færdsel på Furesø og Farum sø. Færdsel på Farum Sø kræver gyldigt sejlpas. Overtrædelse kan medføre eksklusion.
§ 8 Kontingent, herunder kontingent for eventuel bådplads, bådehusplads og skab, betales årligt forud. Beløbene fastsættes på den ordinære generalforsamling og skal være indbetalt senest den 31. marts.
§ 9 To måneders kontingentrestance medfører automatisk udmeldelse og bestyrelsen kan - efter 21 dages skriftligt varsel – bortskaffe evt. båd og andet udstyr. Ejeren kan ikke gøre erstatningskrav gældende mod FKK eller dennes bestyrelse.
§ 10 Udmeldelse sker skriftligt til klubben, indbetalt kontingent tilfalder klubben.
§ 11 Generalforsamlingen er FKK's højeste myndighed. Den skal indkaldes skriftligt af bestyrelsen med mindst 14 dages varsel, og skal vedlægges dagsorden og det reviderede regnskab. Indkomne forslag skal være bestyrelsen i hænde senest 21 dage før generalforsamlingen.
Undtaget herfra er forslag om klubbens ophævelse se § 15.
Generalforsamling:
Ordinær generalforsamling afholdes den sidste søndag i april og skal have følgende dagsorden:
- Valg af dirigent
- Formandens beretning
- Kassererens beretning: Regnskab
- Udvalgenes beretninger
- Valg i henhold til §12
- Indkomne forslag
- Budget
- Eventuelt
Stemme afgives ved personligt fremmøde og generalforsamlingen træffer sine afgørelser ved simpelt stemmeflertal, dog kræver vedtægtsændringer 2/3 flertal af de fremmødte.
Ekstraordinær generalforsamling afholdes når bestyrelsen finder det nødvendigt, eller hvis mindst ¼ af medlemmerne fremsætter skriftligt ønske herom. Indkaldelse skal ske skriftligt af bestyrelsen med mindst 14 dages varsel.
|
§ 12 Bestyrelsen består af 5 medlemmer, der vælges for 2 år ad gangen. Formand og et bestyrelsesmedlem vælges i lige år. 3 bestyrelsesmedlemmer vælges i ulige år.
Suppleanter, revisorer og revisorsuppleant vælges for et år ad gangen.
Formanden vælges af generalforsamlingen, mens resten af bestyrelsen konstituerer sig selv. Der nedsættes udvalg efter behov, og der aflægges beretning om udvalgenes aktiviteter for generalforsamlingen. Udvalgene er repræsenteret på bestyrelsens møder, men er uden stemmeret. Det er således bestyrelsen, der har beslutningskompetencen.
§ 13 Ved forhandlinger med offentlige myndigheder, brugere af klubhuset og med andre om forhold vedrørende klubben, skal formanden og mindst et bestyrelsesmedlem deltage. Dog kan to personer udpeget af bestyrelsen erstatte ovenstående. På førstkommende bestyrelsesmøde orienteres denne om forhandlingerne. Der afholdes bestyrelsesmøde mindst en gang i hvert kvartal.
§ 14 Tegningsret
Klubben tegnes af formanden og et bestyrelsesmedlem, eller af to bestyrelsesmedlemmer i forening. Klubbens regnskabsperiode er fra 1. januar til 31. december. Regnskabet afleveres til revisorerne senest 5. februar, og det reviderede regnskab forelægges bestyrelsen til godkendelse senest d. 1. marts.
§ 15 Klubben kan kun opløses efter vedtagelse på 2 på hinanden følgende generalforsamlinger, der afholdes med mindst 8 dages mellemrum, og hvor mindst ¾ af de fremmødte medlemmer stemmer herfor.
Ved klubbens ophør beslutter generalforsamlingen, at eventuelle midler gives til almennyttige formål for børn og unge i Furesø Kommune.
Vedtægterne er senest ændret på generalforsamlingen den 28.04.2019
Ordensregler i medfør af klubvedtægternes § 6
- Brugsret til bådehus for egen kano/kajak er personlig og kan ikke overdrages/udlånes til andre. Brugsretten til nummereret plads kan kun opretholdes ved:
- Rettidig betaling af klub- og bådehuskontingenter jf. vedtægternes §§ 8 og 9.
- At der senest den 15. juni ligger en sejlklar kano/kajak på pladsen.
- At deltage i vedligeholdelse af bådehus og omliggende grusbelagt bådhusareal. Omfang og tidsplan fastlægges af bådehusudvalget.
- At deltage i mindst én af de årlige to arbejdsdage eller andet frivilligt arbejde i FKK.
- At kano/kajak der ligger i bådehuset benyttes mindst 3 gange årligt.
Brugsretten mistes hvis:
Medlemmet har udlånt/overdraget sin brugsret til andre.
En af ovennævnte bestemmelser ikke er overholdt.
-
Brugsret til kanoplads/stativ er personlig og kan ikke overdrages/udlånes til andre. Der må kun ligge én kano eller to kajakker på stativet/pladsen.
Brugsretten til nummereret kanoplads opretholdes ved:
- Rettidig betaling af kontingent jf. vedtægternes §§ 8 og 9.
- At der senest den 15. juni ligger en sejlklar kano/kajak på stativet.
- At kanopladsen og halvdelen af mellemgangene friholdes for ukrudt, hvilket mindst skal være foretaget senest 15. juni og 15. august.
- Deltagelse i mindst én af de årlige to arbejdsdage eller andet frivilligt arbejde i FKK.
- Kano/kajak der ligger på stativet skal benyttes mindst 3 gange årligt.
Brugsretten mistes hvis:
Medlemmet har udlånt/overdraget sin brugsret til andre.
En af ovennævnte bestemmelser ikke er overholdt.
- Brugsret til skabsplads er ligeledes personlig og kan ikke overdrages/udlånes til andre.
- Rettidig betaling af kontingent, betalingsfrist efter rykkerbrev: 14 dage.
- Deltagelse i mindst én af de årlige to arbejdsdage eller andet frivilligt arbejde.
- At man er ude at sejle mindst 5 gange årligt
- Brugsret til klubhus.
Klubhus benyttes på hverdage til kl. 17.30 af Furesø Kommunes institutioner. Medlemmer har i dette tidsrum adgang til toilet og skabe samt adgang til isætning/optagning af kano/kajak.
Klubhuset benyttes efter kl. 17.30 og i weekender til medlemsaktiviteter, særligt ”åbent hus” om torsdagen.
Området omkring huset er offentligt tilgængeligt.
Huset udlånes ikke til private arrangementer. Medlemmer kan dog efter aftale med formanden afholde f.eks. fødselsdage på pladsen, men ikke afholde andre fra benyttelse.
-
Benyttelse af klubbåde.
Klubkanoer og kajakker er til medlemsbrug. Brug forudsætter deltagelse i mindst én af de årlige to arbejdsdage eller andet frivilligt arbejde.
Der skal altid være et medlem i en klubbåd.
Alle ombord skal bære rednings-/svømmevest.
Har man ét personligt medlemskab kan man benytte én klubbåd.
Har man familiemedlemskab kan man have sine børn med i f.eks. kano 2.
Brug af kajakker kun efter bestået kajakprøve.
- Bilkørsel til klubhus og område.
Kørsel med bil til området er kun via V.M. Amdrupsvej til parkeringspladsen. Det er ikke tilladt at køre på stien mellem parkeringspladsen og klubhuset.